W tej restauracji zanim zjesz posiłek, musisz najpierw dostać „swoje mięso”

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, czy warto przerzucić się na wegetarianizm lub na weganizm, to ten film może ci w tym zdecydowanie pomóc.

Chodzi o „Casa de Carne”, który zdobył uznanie nie tylko wśród miłośników zwierząt, ale także zwykłych internautów.

.

Mało kto zasiadając do stolika w restauracji i zamawiając soczysty stek zastanawia się nad tym, że ktoś gdzieś musiał wcześniej zabić krowę, żeby ten wymarzony kawał mięsa został zaserwowany.

Tak samo nie myślał o tym główny bohater filmu krótkometrażowego „Casa de Carne” Eric, który razem ze znajomymi pojawia się w restauracji.

Zamawia żeberka. Kelner od razu dostrzega, że jest w ich lokalu pierwszy raz i nie wie, że żeby zjeść cokolwiek mięsnego, musi to najpierw…zabić.

W tym przypadku zostaje wprowadzony do pokoju bez klamek, dostaje do ręki nóż i ma za zadanie zabić świnię. To, co dzieje się dalej, to dla wielu widzów swego rodzaju terapia szokowa.

Share