„Wzywam do pokuty i do nawrócenia”: List otwarty ks. Walczaka do Beaty Mazurek

Ksiądz Stanisław Walczak opublikował na Facebooku list otwarty do rzeczniczki PiS i wicemarszałek Sejmu Beaty Mazurek. Jest to odpowiedź duchownego na wpis Mazurek na Twitterze, w którym polityk napisała, że nie ma swojej partii nic do zarzucenia w związku z tragiczną śmiercią Pawła Adamowicza.

„Wzywam do pokuty i do nawrócenia oraz zadośćuczynienia za wszystko zło, którego autorami jesteście” – napisał na Facebooku ksiądz Stanisław Walczak w liście otwartym do Beaty Mazurek. Duchowny, „który się prezesowi nie kłania” odpowiedział na wpis wicemarszałek Sejmu na Twitterze.

BEZ TYTUŁUDo Pani MazurekTotalna opozycja i media – droga Pani Mazurek te dwa słowa w ustach przedstawicielki PiS…

Gepostet von Stanisław Walczak am Sonntag, 20. Januar 2019

Rzecznika PiS w niedzielę stwierdziła, że nie ma swojej partii nic do zarzucenia. „W obliczu ludzkiej tragedii, PiS zachował się jak trzeba. Niestety totalna opozycja i część mediów wykorzystała to nieszczęście jako kampanię wyborczą do politycznych ataków na Zjednoczoną Prawicę” – pisała Mazurek.

„Totalna opozycja i media – droga Pani Mazurek te dwa słowa w ustach przedstawicielki PiS pełne są nienawiści. Hasło ‚totalna opozycja’ zostało stworzone w celu zniszczenia wszelkiej, prawowitej opozycji. Hasło ‚część mediów’ – też w takich ustach jest jednoznaczne, z podziałem mediów na reżymowe i na media wolne” – przekonuje w liście ksiądz Walczak.

Duchowny zapewnia wicemarszałek Sejmu, że wartości, jakie reprezentował śp. pan Paweł Adamowicz, są wartościami chrześcijańskimi i humanistycznymi, które PiS i Zjednoczona Prawica konsekwentnie zwalczają. „Proszę teraz wyciągnąć konsekwencje wobec dziesiątek tysięcy obecnych na pogrzebie i milionów, opłakujących zmarłego” – apeluje ksiądz.